Колку чини најскапото вино во Македонија?

Виното е пијалок кој е дел од секојдневието на луѓето со години. Виното се произведува на различни начини. Луѓето одгледуваат различни видови на грозје, и поради тоа секогаш ќе има …

Колку чини најскапото вино во Македонија? Прочитај повеќе

Најпознати видови црвено винo

Црвеното вино спаѓа во сортата вина направени од темно грозје. Неговата боја може да варира од виолетова – типична за младите вина, црвена за зрели вина и темно црвена кон …

Најпознати видови црвено винo Прочитај повеќе