Фруска Гора топ 5

Плодната почва на Фрушка гора со векови е засадена со редови лози благодарение на римскиот император Марк Аурелиј Проба, кој ја засадил првата гранка тука. Со најдолгата традиција на правење вино, …

Фруска Гора топ 5 Прочитај повеќе

Амбелос

По покана на службени лица од епархијата на Браничево, ја посетивме винаријата Амбелос на манастирот Копорин кај Велика Плана. Манастирот Копорин со црквата Свети Стефан е дарба на деспотот Стефан Лазаревиќ, …

Амбелос Прочитај повеќе