Како е создадена „Т’га за југ“ винската инспирација за поетите

Македонското тиквешко вино „Т’га за Југ“ има интересна приказна зад себе, виното е направено за поетите. Четириесет и три години се пие познатото тиквешко вино „тга за југ“, а не …

Како е создадена „Т’га за југ“ винската инспирација за поетите Прочитај повеќе