Зошто шишињата за вино имаат вдлабнатина на дното?

Кога почнале да се произведуваат стаклени шишиња за вино, било невозможно да се направи шише со рамно дно. За пакувањето на омилениот пијалок да биде стабилно, произведувачите смислиле вдлабнување на …

Зошто шишињата за вино имаат вдлабнатина на дното? Прочитај повеќе