Македонците и годинава го берат италијанското грозје

Македонците берат грозје во италијанските лозја, а за неколку часа работа дневно заработуваат и до 60 евра. Работниците велат дека им се плаќа трудот од час, а според нивните кажувања, …

Македонците и годинава го берат италијанското грозје Прочитај повеќе