Отворањето стари и скапи шишиња вино е далеку од едноставно

Сопствениците на ресторани велат дека добар гостин е оној гостин кој порачува вино, а совршен гостин е оној кој порачува скапо вино. Но, порачувањето старо скапо вино освен профитот, често …

Отворањето стари и скапи шишиња вино е далеку од едноставно Прочитај повеќе

Здружението на винари избира најдобри млади вина

Најдобри млади вина од годинашната берба грозје избира Здружението на винари од Македонија со седиште во Кавадарци. Како што соопшти денеска заменик-претседателот на Здружението Елена Богева, изборот е во чест …

Здружението на винари избира најдобри млади вина Прочитај повеќе