Традицијата на уникатното овчеполско вино полека исчезнува

Во кумановските лозја расте стара лоза. Во овие лозја има девет видови на грозје – нишевка, биковина, тиквешка, лисичина, тамњанка, реуљка, дрен’к (дреновица), страцинка, гавранка, бело и беглерче. Страцинката ја …

Традицијата на уникатното овчеполско вино полека исчезнува Прочитај повеќе

Етикетите кои сите ги паметиме

Речиси и да нема љубител на виното од целиот Балкан кој не се сеќава на етикетите на вината „Кратошија“, „Кавадарка“ на винаријата „Тиквеш“ или пак на „Витач“ од осумдесетите, или …

Етикетите кои сите ги паметиме Прочитај повеќе