Како изгледа најскапиот вински подрум на светот?

Ресторанот Bern’s Steakhouse во Тампа на Флорида го поседува најскапиот вински подрум на светот. Во рамките на овој ресторан кој е отворен во 1956 година се чуваат околу 600 илјади …

Како изгледа најскапиот вински подрум на светот? Прочитај повеќе

Атмосфера за паметење: Врвно вино и современа архитектура

Како и исклучителната архитектура, вкусното вино ја има моќта да не воодушеви и да не остави без здив. Комбинацијата од двете, пак, е уште пошармирачка.   Покрај Франција и Италија, како …

Атмосфера за паметење: Врвно вино и современа архитектура Прочитај повеќе