Италија на врвот во производството на вино

Италија е официјалниот глобален лидер во производството на вино во 2016 година, објави асоцијацијата на производители „Колдирети”. Медитеранската земја произведе околу 50 милиони хектолитри вино минатата година и забележа пораст …

Италија на врвот во производството на вино Прочитај повеќе