Кое е најскапото бело вино во светот?

Едно од најскапите шишиња бело вино продадено во изминатите години е шишето „Chateau d’Yquem“ од 1811 година, од јужниот дел на Бордо, Франција, кое достина импресивна цена од 75.000 фунти, …

Кое е најскапото бело вино во светот? Прочитај повеќе