Хрватска лани извезла 93 тони вино во Србија

Хрватска во текот на првите девет месеци во 2016 година во Србија извезе 93 тони вино во вредност од околу половина милион евра. Во истиот период увозот од Србија бил …

Хрватска лани извезла 93 тони вино во Србија Прочитај повеќе

Врвните модели слабеат со винска диета

Да, многу диети го исклучуваат алкохол, но таа е наменета за мал временски период и покрај загубата на 5-10 килограми, ќе ви даде добро расположение. Треба да ја почитувате само …

Врвните модели слабеат со винска диета Прочитај повеќе

Чаши за вистинско уживање во виното

Како што знаат сите љубители, искуството што доаѓа со пиење вино е повеќе од само негово вкусување, туку исто така големо значење има и неговиот мирис. Благодарение на Wine Glass …

Чаши за вистинско уживање во виното Прочитај повеќе

Хрватска: Нема бариери за увоз на македонското вино

Не сме вовеле нетарифни бариери за увоз на македонските вина и нема потреба од воведување на контрамерки за хрватските производи, велат за телевизија 24 од хрватската амбасада во Македонија. Тврдат …

Хрватска: Нема бариери за увоз на македонското вино Прочитај повеќе

Запознајте ја српската убавица која ужива во македонското вино

Српската манекенка и водителка Јелена Кикиќ направи бум пред три години, на Хвар, кога прошета покрај море со српскиот крал на бакарот, Милан Поповиќ, една година откако тој ја раскина …

Запознајте ја српската убавица која ужива во македонското вино Прочитај повеќе

Каде е Македонија на светската винска мапа?

За десет години површините со лозје се намалиле за близу 1.400 хекатри. Според последните статистички податоци лозовите насади во земјава се застапени на 23.613 хектари, за разлика од 2007 година …

Каде е Македонија на светската винска мапа? Прочитај повеќе

Винска Македонија низ бројки

Во Македонија има 88 милиони лозови насади засадени на површина од 23.613 хектари, а 77-те винарии произведуваат 78,5 милиони литри вино на точење и 28,05 милиони литри во шишиња. Најмногу …

Винска Македонија низ бројки Прочитај повеќе

Македонија со исти мерки ќе и возврати на Хрватска за увозот на вино

Македонските власти бараат решение за проблемот што го направи Хрватска за увоз на македонско вино со воведувањето нетарифни бариери. Во моментот се разговара со хрватските власти за надминување на тој …

Македонија со исти мерки ќе и возврати на Хрватска за увозот на вино Прочитај повеќе

Хрватска го усложни увозот на македонско вино

Од 1 јануари во Хрватска е донесен нов правилник за увоз на вино од трети земји со кој се воведоа дополнителни услови, т.н. нетарифни бариери за увоз на вино. Во …

Хрватска го усложни увозот на македонско вино Прочитај повеќе

Расте извозот на вино

Расте извозот на вино. Поволните временски услови минатата година ја направија една од рекордните за винската индустрија во земјава. Податоците на Министерството за земјоделство покажуваат дека извозот на вино во …

Расте извозот на вино Прочитај повеќе