Цело Скопје и годинава ќе го слави „Свети Трифун“ кај Јохан и Цеце

Неколку години по ред, скопска традиција е да се оди кај Јохан и Цеце Елзесер на празникот на лозарите, Свети Трифун. На падините на Водно, веднаш над скопската населба Козле …

Цело Скопје и годинава ќе го слави „Свети Трифун“ кај Јохан и Цеце Прочитај повеќе