Зошто лозарите го слават „Свети Трифун“

Секоја година на 14 февруари православните христијани го прославуваат свети Трифун. Се верува дека свети Трифун е чувар на лозјата и гостилниците, но и на брачната љубов и верност. На …

Зошто лозарите го слават „Свети Трифун“ Прочитај повеќе