Винска Македонија низ бројки

Во Македонија има 88 милиони лозови насади засадени на површина од 23.613 хектари, а 77-те винарии произведуваат 78,5 милиони литри вино на точење и 28,05 милиони литри во шишиња. Најмногу …

Винска Македонија низ бројки Прочитај повеќе