Кавадарци се подготвува за чествувањето на „Свети Трифун“

Општина Кавадарци ја продолжува традицијата на одбележување на „Свети Трифун”, празникот на лозарите и винарите од Тиквешијата. Ова е еден од најзначајните денови кои го слават лозарите затоа што „Свети …

Кавадарци се подготвува за чествувањето на „Свети Трифун“ Прочитај повеќе