Студот предвреме ја „обра“ кратошијата во штипско

Јануарскиот поларен студ ги десеткува лозовите насади од оваа квалитетна сорта на црно, односно црвено вино. Катастрофата за лозарите ја потврдија и анализите од земените примероци, обработени во штипската канцеларија …

Студот предвреме ја „обра“ кратошијата во штипско Прочитај повеќе