Ја кријат ли габите тајната на виното?

Според едно ново истражување, објавено во „Scientific Reports“, габите се клучни за енимагтскиот концепт на виното (односно се’ она што влијае на неговото производство). Поточно, еден вид на квасец наречен …

Ја кријат ли габите тајната на виното? Прочитај повеќе