Вино, војна и пријатели, најважните елемнти во делата на големиот Хемингвеј

Во 1956 година, американскиот писател Ернест Хемингвеј преку писмо му кажува на својот издавач дека напишал пет нови раскази. „Тие веројатно се многу досадни приказни, но некои се многу смешни, …

Вино, војна и пријатели, најважните елемнти во делата на големиот Хемингвеј Прочитај повеќе