Лозарите очекуваат најмалку половина евро за килограм темјаника

Годинава бербата на висококвалитетните вински сорти на грозје како што се „шардоне“, „темјаника“, „траминец“, „црн бургундец“ и „мускат отонел“ во Тиквешијата стартуваше десет дена порано, споредено со минатите години, јавуваат …

Лозарите очекуваат најмалку половина евро за килограм темјаника Прочитај повеќе