Црвеното вино ја успорува Алцхајмеровата болест

Според експертите од медицинскиот центар при универзитетот во Џорџтаун причината за ова одложување е ресвератролот, кој се наоѓа во некоја храна, како грозјето, виното, малините и црното чоколадо. При истражувањето, …

Црвеното вино ја успорува Алцхајмеровата болест Прочитај повеќе

Зошто не се јаде грозје пред Преображение

Многумина се збунети во врска конзумирањето на грозје до празникот Преображение и го поставуваат прашањето зошто е тоа така? Ваквата практика постои уште од востанувањето на Успенскиот пост. „Ако некој …

Зошто не се јаде грозје пред Преображение Прочитај повеќе