Започна бербата на винските сорти грозје

“Винаријата „Тиквеш” од Кавадарци го почна годинашниот откуп на винско грозје. Први ќе се откупуваат висококвалитетните сорти шардоне, рајнски ризлинг, темјаника, италијански ризлинг, совињон бел и траминец. Главниот енолог во …

Започна бербата на винските сорти грозје Прочитај повеќе