На Крим повторно се произведува вино од античката сорта „херсонски“

Валериј Захарин повторно произведе вино од сортата „херсонски“, најстарата автохтона сорта во Крим. „Повторно произведовме античко вино од сортата „херсонски“, која е најстарата откриена автохтона сорта во Крим, и од …

На Крим повторно се произведува вино од античката сорта „херсонски“ Прочитај повеќе