Улогата на уметноста, и виното

Дури и во античка Грција и Рим, виното се поврзувало со култот на богот Дионис, или Бахус. Првично, во чест на ова божество беше изведена античка драма, кој беше чувар на …

Улогата на уметноста, и виното Прочитај повеќе