Македонска Винотека

Македонија е вистинска винска земја со многу големи лозја и затоа големо производство, што овозможува пониски цени за крајниот клиент.Македонија е благородна земја со долга традиција на производство на вино …

Македонска Винотека Прочитај повеќе

Велигденска трпеза во Македонија и Русија

Велигден е еден од најголемите христијански празници и е најомилен и кај македонските и кај руските верници. По строгите 40-дневни пости, секоја куќа на својата трпеза има изобилство од храна. …

Велигденска трпеза во Македонија и Русија Прочитај повеќе