OPO

Гласови се слушаат, молчам и чекам. Топол вечерен ветер најавува гости. Свилениот шепот, нејзина наметка, нејзината песна тивка, а силна. Самовила бела со прозирни коси, насмевка и нејзините нозе боси. …

OPO Прочитај повеќе

НАЈГОЛЕМО ВИНО НА СВЕТОТ

Француските и италијанските вина уживаат најголема репутација во винскиот свет, но сè уште нема најголема винарија во светот. Нејзиниот дом е Молдавија, Милести Мици, винарија со свој подземен град за вино. …

НАЈГОЛЕМО ВИНО НА СВЕТОТ Прочитај повеќе