ТРИТЕ СЛОВЕНЕЧКИ ВИНАРИ КОИ ДОБИЈА НАЈМНОГУ НАГРАДИ

Словенците се премногу скромни да го фалат своето вино. И покрај фактот дека познавачите на светско вино ги наградуваат нашите вина, многу луѓе не се свесни дека имаме навистина одлично вино …

ТРИТЕ СЛОВЕНЕЧКИ ВИНАРИ КОИ ДОБИЈА НАЈМНОГУ НАГРАДИ Прочитај повеќе

Како бурето влијае на вкусот на виното

Вострански и превирања долго да одат заедно. Но, дали некогаш сте се запрашале што ги направило толку затегнати? Еве еден мал преглед на тоа што барел може да направи за виното и …

Како бурето влијае на вкусот на виното Прочитај повеќе

Колку чини најскапото вино во Македонија?

Виното е пијалок кој е дел од секојдневието на луѓето илјадници години. Многу може да се научи за историјата на човечкото општество преку проучување на историјата на самото вино, неговото …

Колку чини најскапото вино во Македонија? Прочитај повеќе