ПЕСНА ЗА ЕДЕН ШТУРЕЦ И ТОЈ РИСТО СОКОЛОВ

Штурецот и денес ја разлеа својата песна, навидум едноставна, еднолична, за слушање лесна. Колку чудно, еден живот цел, а само еден стих. Таков е и тој, оној со брадата пријателот …

ПЕСНА ЗА ЕДЕН ШТУРЕЦ И ТОЈ РИСТО СОКОЛОВ Прочитај повеќе