10-те најдобри вина од Босна и Херцеговина

Босна и Херцеговина е во лозарската култура уште од илирско време. Првите садници од грозје биле донесени на Балканот од Тракијците. Кога станува збор за историјата на одгледување лозје во БиХ, важно …

10-те најдобри вина од Босна и Херцеговина Прочитај повеќе