Вино во Австралија

Регионите со вино се наоѓаат на југо-исток и југо западно од континентот, во крајбрежните области и покрај реките Мареј и Марумбиџде. Во моментов, околу 65 региони се обележани со „географски индикатори“, …

Вино во Австралија Прочитај повеќе

Чиле и вино

Чиле  е најважната винска земја од Јужна Америка , во прилог ги има најстарите вински традиции меѓу земјите од јужната хемисфера. Во модерната ера, Чиле ја ориентираше својата енологија на вина од меѓународно грозје, успевајќи да …

Чиле и вино Прочитај повеќе