Најголемата подземна винарска визба се наоѓа во Молдавија

Иако не е во друштво на земји познати по дестинациите за вино, Молдавија официјално ја има најголемата колекција на вино во светот. Станува збор за подземен лавиринт од ходници кај …

Најголемата подземна винарска визба се наоѓа во Молдавија Прочитај повеќе