Состојки:
4 скуши
Лимон
Рузмарин
Сол
Маслиново масло
Бело вино
Прелив
7-8 чешниња лук
Магдонос
Лимонов сок
Маслиново масло
Сол
Начин на подготовка:
Исчистете ги скушите, измијте ги, посолете ги и додајте рузмарин и лимонов сок. Наредете ги на тава за печење премачкана со маслиново масло па уште малку додајте масло.
Додајте уште неколку кришки лимон и покријте со фолија за печење. Печете на 200 степени околу 10 минути. Тргнете ја фолијата па секоја риба полијте ја со две лажици бело вино и повторно вратете ја фолијата.
Печете уште 15-20 минути. Направете прелив од наведените состојки и сипете го во внатрешноста на рибата.