Игор Иџе Стефановски ќе го отвори Алшар 2017

Македонија по втор пат одбројува до стартот на највозбудливата Outdoor авантура, Алшар 2017. Веќе се е подготвено, патеките и за велосипедските и за планинарските тури се означени, подготвени и во …

Игор Иџе Стефановски ќе го отвори Алшар 2017 Прочитај повеќе

Бовин, првата македонска приватна винарија која ги помести стандардите

Винаријата Бовин е основана во 1998 год. од браќата Кирил и Ѓорѓи Богевски и е првата приватна винарија во Македонија. Започнувајќи со скромен капацитет од 120.000 литри, на исклучиво квалитетно …

Бовин, првата македонска приватна винарија која ги помести стандардите Прочитај повеќе