Vinturi, најсовремениот вино аератор

Декантацијата е стара со векови и се применува за изложување на виното на воздух. Римјаните декантацијата ја правеле со часови, верувајќи дека ќе се “отвори” аромата и омекнат грубите танини. …

Vinturi, најсовремениот вино аератор Прочитај повеќе