Кинезите започнаа со одгледување на винова лоза во вселената

Со цел да направи светски наградувано вино, Кина се обидуваше да одгледува лозје во подножјето на Тибетската висорамнина, пустината Гоби и камените слапови на провинцијата Нинџиа. Сега, кинеските лозари имаат …

Кинезите започнаа со одгледување на винова лоза во вселената Прочитај повеќе