Алшар низ перото на Петар Пан

Највозбудливиот дел од овогодинешниот евент е токму првиот контакт со Алшар 2017. На километар пред Вип зоната, кога погледот веќе е фокусиран до централната сцена, времето е веќе застанато. Се …

Алшар низ перото на Петар Пан Прочитај повеќе

Темната пештера е навистина темна, а Тиквешките точакџии неуморни

Темната пештера навистина е темна, а неуморните Тиквешки точакџии освен за беспрекорната организација и навремената достава на сите информации до сите оние кои сакаат да знаат нешто повеќе, успеаа да …

Темната пештера е навистина темна, а Тиквешките точакџии неуморни Прочитај повеќе

Алшар авантурата започна. Придружете ни се!!!

Со вечерта посветена на традиционалното и македонското, во кое главниот збор на сцената на отворениот фестивал Алшар 2017 го имаа културно уметничкото друштво „Тиквеш“ од Кавадарци и групата Чардак и …

Алшар авантурата започна. Придружете ни се!!! Прочитај повеќе