Стево Карапанџа: Виното е голем афродизијак

Виното несомнено е еден од најголемите афродизијаци. Тоа го порачува и познатиот Стево Карапанџа, домаќинот на единственото шоу за готвење во поранешна Југославија. Тој вели опуштена атмосфера и вино, но …

Стево Карапанџа: Виното е голем афродизијак Прочитај повеќе

Молдавија, земја на виното

Молдавија е дефинитивно земја на виното – со околу 150 винарии и околу 150.000 хектари со винова лоза. Во мојот хотел на мојата работна маса ме дочека интересен дрвен календар …

Молдавија, земја на виното Прочитај повеќе