Тиквешијата – винската долина на Боговите

Историјата себично и недвосмислено го нарекува виното еликсир на животот, пијалок на боговите, но како најчест термин кој се користи е изразот Вино – дар од боговите. Постојат премногу легенди …

Тиквешијата – винската долина на Боговите Прочитај повеќе

Виното е сексуална суперхрана

Придобивки од виното кои се многу корисни се многубројни, но еве дел од најважните: Сексуална суперхрана 40 годишна студија од Харвард Универзитетот во Источна Англија научниците докажаа дека средовековните мажи …

Виното е сексуална суперхрана Прочитај повеќе