Каде се произведува најздравото вино

Вино со најголем процент на антиоксидансот ресвератрол се произведува во Шпанија. Експертите во истражувачкиот центар „Долмар“ во Ла Риоха се заслужни за правење на најздравото вино, благодарејќи на ресвератролот, супстанца …

Каде се произведува најздравото вино Прочитај повеќе