Се што не знаевте за „Каберне совињон“

Веројатно најраширената винска сорта „каберне совињон“ е и најважната меѓу винските сорти. Ја нарекуваат и нобл-сорта. Ретко кој не ја пробал зашто и кај нас значајно се сади и дава …

Се што не знаевте за „Каберне совињон“ Прочитај повеќе