Од фудбалска до винска битка

Јужноамериканците се навистина посебни. Од далечниот континент ни пристигна пресметка помеѓу Уругвај и Чиле и тоа преку тв реклами. Први почнаа да се задеваат Уругвајците кој направија реклама за нивното …

Од фудбалска до винска битка Прочитај повеќе

Вистинската приказна за кралската винарија

…историја, традиција, култура – преточени во напивката на Боговите… Демир Капија започнува со археолошкиот локалитет Стоби, кој сведочи за вековите низ богатата историја на градот. Во него постојат раскошна базилика, …

Вистинската приказна за кралската винарија Прочитај повеќе