Органско вино!!! Што е тоа?

Органските вина будат љубопитство. Во трендот на здравата исхрана влегуваат и вината, иако кај нив поимот за органско е сосема поинаков и порастеглив. Што е, всушност, органското вино? Пред сѐ, …

Органско вино!!! Што е тоа? Прочитај повеќе

Снегот добредојден за земојделците

Снегот кој падна во атарот на неколку поткожувски села нема да штети на лозарството како што стравуваат лозарите ами напротив, е добредојден за земјоделските култури. Ова го изјави пензионираниот магистер …

Снегот добредојден за земојделците Прочитај повеќе