Кина станува значаен играч на светскиот пазар на виното

Глобалниот пазар на виното пораснал мината 2015 година за речиси 11 отсто, благодарејќи на поголемото количество вино кое е консумирано но и произведено во Кина, објави Меѓународната организација за лоза …

Кина станува значаен играч на светскиот пазар на виното Прочитај повеќе