Започна бербата на раните сорти трпезно грозје

Започна бербата на најраните сорти трпезно грозје во Тиквешко. Претседателката на националната Федерација на фармери, Васе Мојсовска информираше дека во моментов се берат сортите „прима“ и „ранка”, а за некој …

Започна бербата на раните сорти трпезно грозје Прочитај повеќе