АД „Гоце Делчев – Тиквеш“ и официјално ја започна бербата на кардинал и супер ран афус али

Со откинување на првите гроздови од сортите кардинал и супер ран афус али, најголемиот производител на трпезно и винско грозје во Македонија, АД „Гоце Делчев – Тиквеш“ денеска и официјално …

АД „Гоце Делчев – Тиквеш“ и официјално ја започна бербата на кардинал и супер ран афус али Прочитај повеќе

Лозарите бараат 15 денари за килограм „вранец“ и 13 за смедеревката

Лозарите бараат 15 денари за килограм „вранец” и 13 за „смедеревка”, ова, велат тие, се реалните производствени цени за најзастапените вински сорти кои тие ги пресметале за годинешнава гроздоберска реколта. …

Лозарите бараат 15 денари за килограм „вранец“ и 13 за смедеревката Прочитај повеќе