Галилеј: „Виното е сончева светлост заробена во вода”

И големите Галилео Галилеј, Ернест Хемингвеј и кардиналот Ришење се само дел од славните луѓе кои му посветиле одбрани зборови на виното. Еве дел од нив: „Виното е сончева светлост …

Галилеј: „Виното е сончева светлост заробена во вода” Прочитај повеќе

Како да направите домашна дегустација на вино?

Следниот пат кога ќе одлучите да ги повикате пријателите на домашно дружење размислете за нешто поинакво и наместо да приготвувате вечера, подгответе забава со дегустација на различни вина. Ваквата забава …

Како да направите домашна дегустација на вино? Прочитај повеќе