Во чест на Божоле, наградени средношколците кои произведоа најдобро младо вино

Во чест на денешниот ден на кој во светот се слави младото вино, во земјоделското училиште во Кавадарци беа доделени награди за учениците кои произвеле најдобро вино од годинашното грозје. …

Во чест на Божоле, наградени средношколците кои произведоа најдобро младо вино Прочитај повеќе

Дојде Божоле. Денес, наздравете со чаша младо вино

Дојде Божоле!!! Секоја година со овие зборови најстрасните обожаватели на виното го отвораат првото шише од новата реколта младо вино. Француската винска традиција за Божоле брзо го обиколи светот, за …

Дојде Божоле. Денес, наздравете со чаша младо вино Прочитај повеќе