Македонија втор најголем извозник на вино на Балканот

Само Грција извозува повеќе вино од Македонија меѓу сите земји од Балкански Полуостров, покажуваат податоците за глобалната продажба на вино во 2017 година, вредна вкупно 35,5 милијарди американски долари. Извозот …

Македонија втор најголем извозник на вино на Балканот Прочитај повеќе