Во среда, изложба на Владимир Темков во НЛБ Галерија во Скопје

Во „Потрага по смислата на ликовноста во соочувањето на убавината на природата“, а во рамки на годинешното издание на манифестацијата Скопско лето, еден од најплодните и најголемите македонски ликовни уметници …

Во среда, изложба на Владимир Темков во НЛБ Галерија во Скопје Прочитај повеќе

Жените се подобри дегустатори на вино од мажите?

Науката докажала дека кога станува збор за пиење вино, мажите едноставно не можат да ги задржат своите емоции. Според новото истражување, жените се подобри за дегустација на вино од мажите …

Жените се подобри дегустатори на вино од мажите? Прочитај повеќе