Во Тиквешијата недостасуваат берачи на грозје

Гроздоберот е во полн ек, а сопствениците на лозови насади во тиквешкиот регион се жалат дека тешко обезбедуваат аргатска работна сила. Тие во изјава за МИА велат дека добар аргат …

Во Тиквешијата недостасуваат берачи на грозје Прочитај повеќе