Светот го одбележува светскиот ден на вареното вино

Секој трети март светот го празнува денот на вареното вино, Mulled wine day. Еден од најомилените зимски пијалоци, вареното вино денес може да се сретне во безброј комбинации и варијации, …

Светот го одбележува светскиот ден на вареното вино Прочитај повеќе

Златни медали за „Вердо“ и „Веритас“ на Стоби од престижниот „Мундус вини“

Црвените вина „Вердо“ и „Веритас“ од бербата од 2013 година од македонската винарија „Стоби“ освоија златни медали на пролетното издание на престижниот натпревар „Мундус вини“ кој се одржа во Германија …

Златни медали за „Вердо“ и „Веритас“ на Стоби од престижниот „Мундус вини“ Прочитај повеќе